Uluslararası Necmettin Erbakan ve Filistin Davası Sempozyumu...

Uluslararası Necmettin Erbakan ve Filistin Davası Sempozyumu İstanbul’da Gerçekleştirildi

Uluslararası Necmettin Erbakan ve Filistin Davası Sempozyumu İstanbul’da çok sayıda önemli ismin katılımıyla gerçekleşti.

29 Mart 2024 - 11:07

Din Görevlileri Birliği Derneğinin (DİN-BİR-DER) öncülüğünde Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM), Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve İslam Birliği Araştırmaları Merkezi (İSBAM) organizasyonuyla Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyum, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Filistin ve Kudüs’te Büyük Bir Soykırım Var”

Din Görevlileri Birliği Derneği Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Osmanlı’nın yıkılmasının ardından İslam dünyasının parçalandığını ve Müslümanların büyük bir umutsuzluğa düştüğünü belirterek Erbakan Hocanın İslam ümmetini yenilmişlik psikolojisinden kurtarmak ve yeni bir dünya kurmak için yoğun çaba sarf ettiğini ve bu çerçevede aksiyoner bir hareket olarak Millî Görüş hareketini başlattığını söyledi.

75 yıldan bu yana işgal altında bulunan Filistin ve Kudüs’ün büyük bir soykırım ve vahşet içerisinde bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bu sempozyum, Filistin cihadının manasını ülkemizin insanına aktarmak için önemli bir vesiledir” ifadelerini kullandı.

“Temel Vazifemiz Batılın Karşısında Durmaktır”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sempozyumda yaptığı konuşmada Erbakan Hoca’yı rahmet, minnet ve hasretle andığını söyledi. İsrail’in alçakça katliamlarda bulunduğunu kaydeden Karamollaoğlu, “En temel vazifemiz batılın karşısında durmak ve hakka dayalı bir düzen için çaba göstermektir. Siyonistler 2. Abdülhamid’den yediği tokadı unutmadı. Bizler ise ecdadımızın hassasiyetine yakışır bir şekilde hareket edemedik. Erbakan Hoca’yı anlarsanız, Filistin davasını anlamlandırabilirsiniz” diye konuştu.

“D-8 Prensiplerini Benimsemeye Muhtacız”

Karamollaoğlu, konuşmasında D-8’in önemine de değindi. D-8 aktif olsa bugünkü zulümlerin yaşanamayacağını söyleyen Karamollaoğlu, “Batı zulmü görmüyor. Bunların gafleti İsrail’i cesaretlendiriyor. Biz D-8 prensiplerini benimsemeye muhtacız. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Bu bozuk düzeni değiştirmek için umudumuz çok önemli” sözlerini sarf etti.

“En Sert Tepkiyi Göstermek Boynumuzun Borcudur”

Sempozyumda AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan da katılımcılara hitap etti. Turhan konuşmasında, “Anadolu Gençlik Derneği teşkilatları bugün HAMAS başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Millî Görüş teşkilatları yaptıklarıyla Filistin direnişinin ta kendisidir. Siyasi gaflet zincirlerine yeni halkalar ekleyip HAMAS’ı terör örgütü olarak yaftalamaya çalışanlara da en sert tepkiyi göstermek boynumuzun bir borcudur. Tarih, Gazze’deki soykırıma rağmen İsrail ile ticarete devam edenleri de bu ticaretleri engelleyemeyenleri de ve talihsiz argümanlarla bu ticareti meşru göstermeye çalışanları da yazacaktır” diye konuştu.

“İsrail Önümüzde Diz Çöktü”

AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan’ın ardından HAMAS Türkiye Temsilcisi Musa Akkari de katılımcılara hitap etti. Aksa Tufanı operasyonunun önemine vurgu yapan Akkari, “İsrail, Mescid-i Aksa’yı tamamen ortadan kaldırmayı, Batı Şeria’yı komple işgal altına almayı ve Filistinli esirlerin tamamını öldürmeyi amaçlıyordu. İsrail’i Filistin ve Filistinlilere yönelik saldırılar karşısında uyardık. İsrail ise kibre kapıldı. İsrail, 7 Ekim gibi büyük bir operasyonu beklemiyordu. İsrail iki saat içerisinde önümüzde diz çöktü” sözlerini sarf etti.

“D-8 Aktif Hale Getirilmelidir”

ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Uluslararası Necmettin Erbakan ve Filistin Davası Sempozyumu’na video konferans yoluyla katıldı. Kutan, “Gazze’de yaşanan onca zulümlere karşı bir avuç mücahit dünyaya insanlık dersi veriyor. Bütün biz insanlığın vicdanı harekete geçmiş ve milyonlar sokaklara dökülmüştür. Birçok insan hidayete ererek Müslüman olmuştur. İsrail insanlık suçu işlemiştir. İslam dünyasının bütün imkânlarıyla Filistin’in yanında durması şarttır. İslam Birliği’nin çekirdeğini oluşturan D-8’in aktif hale getirilmesi gerekmektedir” dedi.

“Erbakan’ın Yaptıklarını Saysak Süre Yetmez”

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Dr. Fayed Mustafa da sempozyuma katılanlar arasındaydı. Katılımcılara hitap eden Mustafa, “Erbakan Hoca sadece Türkiye’de değil diğer İslam beldelerinde de etkili olmuştur. Erbakan’ın Filistin hakkında bir hayali vardı, o bir dakika bile davasından vazgeçmedi. Erbakan’ın Filistin için yaptıklarını saysak süre yetmez. Türkiye, Filistin halkının yanında duruyor. Bu Erbakan Hoca’nın bir başarısıdır” dedi.

“Kudüs Mitingi Nedeniyle Türkiye’de Darbe Oldu”

Filistin davasının sembol isimleri arasında yer alan ve Millî Görüş lideri Erbakan Hoca’mızın yakın çalışma arkadaşlarından olan Allan Bilal, Uluslararası Necmettin Erbakan ve Filistin Davası Sempozyumu’nda katılımcılara hitap etti. Filistin davası için Hasan El Benna ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın çok önemli isimler olduğunu kaydeden Bilal, “Erbakan Hoca’nın düzenlediği Kudüs Mitinginde 100 bin kişi vardı. Filistinliler çok mutlu olmuştu. O eylemin sonucu olarak Türkiye’de ihtilal olmuştu” ifadelerini kullandı.

“Filistin’e Sahip Çıkmak Zorundayız”

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da sempozyumda yaptığı konuşmada Erbakan Hoca’nın Filistin için önemine vurgu yaptı. Davutoğlu, “İsrail ile mücadeleye girdiğinizde hakkınızı ve hükmünüzü İslami ilkeler çerçevesinde savunursanız bu Siyonistler siner. Erbakan Hoca’mızın yolunda Filistin’e sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. 7 Ekim’de ayağa kalkan Gazzeli kahramanlara selam ediyorum!” dedi.

YORUMLAR

• 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x